Mijn nieuwe aanwinst: Het Tuff Stuff Krachtstation

De sportschool is niet aan iedereen besteed. Persoonlijk ben ik ook geen fan van de grote zwetende mannen die luid kreunend hun biceps staan te trainen. En ze daarna bevoelen terwijl ze in de spiegel kijken. Mag ik bedanken? Ik ben wel groot fan van krachttraining aangezien dit de beste manier is om vet te verliezen. Een kilo spiermassa verbrandt immers meer calorieën dan een kilo vet.

Maar om die spiermassa te kweken moeten je spieren wel aangepakt worden. Thuis trainen dan maar! Na het maken van een lijstje van krachttraining artikelen kwam ik al snel tot de conclusie dat thuis trainen een redelijk dure aangelegenheid is! Dumbbells, bankjes, barbells.. ik ging al behoorlijk snel over mijn beschikbare budget heen.

Het alternatief staarde mij recht in het gezicht op Fitnessapparaat.nl: een krachtstation! Met een beetje krachtstation kan je alle spieren in je lichaam trainen. Zelfs squats zijn perfect te doen met de juiste homegym. Vanzelfsprekend dien je niet voor het goedkoopste model te gaan. Na telefonisch contact met Fitnessapparaat.nl heb ik gekozen voor een Tuff Stuff apparaat. 180 kilo gewicht verdeeld over twee stapels. De mogelijkheden zijn gerust eindeloos te noemen! Twee hydraulische armen aan de zijkant zorgen ervoor dat je alle spiergroepen kan trainen. Het bijgeleverde bankje stelt je in staat om lastige oefeningen uit te voeren zoals incline cable flyes.

Het apparaat werd binnen twee dagen geleverd. Lekker snel dus! Ik heb er bewust voor gekozen om het apparaat zelf in elkaar te zetten. Ik ben redelijk technisch en had het idee dat in elkaar zetten geen problemen moest geven. En inderdaad! Geen enkel probleem. Het begint al bij de verpakking. Eenvoudig doch effectief. Je bent geen uren aan het scheuren en knippen voordat je kan beginnen. De handleiding is duidelijk genoeg en binnen twee uurtjes stond ‘het beest’ klaar voor een eerste workout sessie.

Het trainen gaat lekker soepel. Je kan merken dat er aandacht is besteed aan alle details. Zelfs kleine punten als pulleys en de kabels zijn van een hoge kwaliteit. Prettig! Want dit zijn elementen die vaak als eerste kapot gaan bij een krachtstation. Inmiddels heb ik deze Tuff Stuff homegym een aantal maanden, en ik kan niet anders zeggen; FANTASTISCH. Na een maand heb ik wel een paar dumbbells erbij gekocht om kleinere spiergroepen goed te kunnen trainen. De hoofdmoot van mijn training bestaat echter uit trainen met dit krachtstation.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>