Biotrue ONEday

De Biotrue ONEday contactlenzen van Bausch + Lomb staan bekend als de eerste bio- geïnspireerde contactlenzen. Deze methoden is gebaseerd op het toepassen van bestudeerde elementen en technieken uit de natuur en dit te verwerken in technologieën en producten. De uitkomst hiervan is het verwerken van het innovatieve Hypergel. Deze toepassing is een mix van drie natuurlijke elementen.

Zo kan goed zicht worden behouden dankzij het imiteren van de lipidelaag in de traanfilm waardoor er gebruik wordt gemaakt van een lensoppervlak bevochtiger, waardoor het uitdrogen kan worden voorkomen.

Daarnaast kan het watergehalte van het hoornvlies, zo’n 78% worden gevenaard waardoor het natuurlijk evenwicht niet wordt verstoord en ultiem draagcomfort kan worden geboden.

Het derde natuurlijke element is kunnen voldoen aan de zuurstofbehoefte van het open oog door zo’n 93% zuurstof door te laten en het oog te laten bereiken. Dit draagt in grote bij aan de gezondheid van het oog.

Daarnaast wordt het oog met de Biotrue ONEday ook nog eens extra beschermd dankzij de UV-block, waardoor schadelijke UVA en UVB stralingen geen kans maken.

Biotrue ONEday daglenzen zijn verkrijgbaar in een 30 en 90 pack.