Biocondil bevat 2 actieve bestanddelen: glucosamine hcl en chondroïtine. Glucosamine en chondroïtine zijn twee natuurlijke stoffen die noodzakelijk zijn bij de opbouw van kraakbeen.

Glucosamine is een basisstof voor de opbouw van het kraakbeen en komt dus in grote hoeveelheden voor in het kraakbeen. Glucosamine komt tussen in de productie van collageen. Collageen is belangrijk voor het kraakbeen omdat die wegens zijn matrixstructuur structuur geeft aan het kraakbeen.

Chondroïtine daarnaast is een essentieel bestanddeel voor het behoud van de functie en de structuur van de gewrichten. Beide bestanddelen helpen om gewrichten in goede conditie te behouden.

Hierdoor helpt Biocondil om de gewrichten in goede staat te behouden door het kraakbeen te ondersteunen en houde de gewrichten soepel zodat de mobiliteit en de dagelijkse activiteiten kunnen behouden blijven. De sommige gewrichten zijn gevoeliger aan ‘slijtage’ dan andere. De gewrichten van de heup, de knie, de vingers en de wervelkolom zijn het gevoeligst.

Biocondil kan gebruikt worden zowel bij mensen op leeftijd als bij sportlui.