Green Pasture Blue Ice Royal – Regular is een blend van X-Factor Concentrated Butter Oil en Blue Ice Fermented Cod Liver Oil in vloeibare vorm zonder toegevoegde smaak (unflavored).
X-Factor boterolie bevat essentiële vetzuren, zoals boterzuur, laurinezuur, CLA, een breed scala aan chinonen waaronder vitamine K, E, en co-enzym Q families en sporenelementen. De gefermenteerde kabeljauw levertraan is een natuurlijke bron van vitaminen A en D, omega vetzuren (3, 6, 7, 9), waaronder EPA en DHA.
Blue Ice Royal ondersteunt het immuunsysteem en de weerstand, voor sterke botten, soepele vaten, het cholesterolgehalte en de bloeddruk.

Vitamine K2 in boterolie werkt synergetisch met twee andere vet oplosbare activators, namelijk vitamine A en vitamine D. Vitamine A en D geven een signaal aan de cellen om bepaalde eiwitten aan te maken, waar vitamine K2 deze eiwitten activeert. Vanwege deze synergetische effecten, is de blend Blue Ice Royal ontstaan. De verhouding boterolie – levertraan is 1/3 – 2/3.

De boterolie van Green Pasture wordt gewonnen uit melk van koeien die uitsluitend grazen op geïrrigeerde grasvelden. De olie wordt gewonnen zonder verhitting, aangezien de melk wordt gecentrifugeerd tot een mooie, goudkleurige boterolie. De vitamine K2 in deze boterolie is vele malen sterker dan in gewone boter.

Volgens een eeuwenoud traditioneel recept wordt deze levertraan door middel van fermentatie gewonnen. Dit lacto-fermentatie proces zorgt ervoor dat de levertraan voor een periode van zes maanden uit de levers wordt onttrokken. Deze methode maakt geen gebruik van hitte of koolstoffilters. Daardoor blijven de van nature aanwezige vitaminen A en D behouden en de fragiele onverzadigde vetten DHA en EPA in de levertraan onaangetast. Dit resulteert in een levertraan die wel 2,5 keer meer vitaminen A en D bevat ten opzichte van niet-gefermenteerde levertraan.