Gemalen kaneel ceylon biologisch

Gemalen kaneel van HolyFlavours is 100% natuurlijk en bevat geen toevoegingen. Ceylon kaneel wordt als de ‚chte kaneel beschouwd. Het heeft de lekkerste smaak en is bovendien het de enige kaneel die geen coumarine bevat. Een voor de lever zeer belastende stof die in hoge dosis ook giftig is. De bekende geur van kaneel is bij bijna iedereen geliefd en de heerlijke smaak mag niet ontbreken in echte appeltaart, stoofpeertjes, appelmoes en een heleboel andere gerechten!

Je moet ceylon kaneel vooral gebruiken omdat het zo lekker is! Bovendien bevat het belangrijke mineralen, vitamines en krachtige antioxidanten. Verpakt per 100 gram in een natuurlijke papieren stazak. Koel, droog en donker bewaren.

Sri Lanka bio Ceylon

Bio Ceylon kaneel komt oorspronkelijk uit Sri Lanka, dat vroeger Ceylon heette. Je herkent echte Ceylon kaneelpijpjes aan de fijne structuur. Deze stokjes worden verkregen door stukjes van de binnenste bast van de kaneelboom uit te laten drogen. De bast rolt zich op en zo ontstaat een kaneelpijpje! Kaneel wordt natuurlijk veel gebruikt als smaakmaker in allerlei zoete dingen, zoals appelmoes, peertjes, rijstepap en vele soorten gebak. Die fantastische appeltaart die je oma maakte? Daar ging waarschijnlijk echte Ceylon kaneel doorheen. In India gebruikt men kaneel in kerrie en vlees- en groentegerechten. Koreanen vinden kaneel lekker op pizza! Kaneel is dus heel veelzijdig en goed te combineren met andere kruiden en specerijen, het is maar net wat je gewend bent.

Kaneel (Cinnamomum verum) bevat belangrijke mineralen zoals magnesium, ijzer, calcium, kalium, zink en mangaan. Maar ook de vitamines A, B1, B2 en C vind je in deze specerij.

Bio Ceylon kaneel recept: Koreaanse pizza met mais

Ingrediënten

  • 1 kant en klare pizzabodem
  • 1 blik mais (300 gram)
  • 200 gram geraspte kaas
  • 1 eetlepel bio kaneel
  • 1 theelepel honing
  • Hotsauce
  • Augurk in plakjes
  • Peper

Bereiding bio kaneel recept

Giet de ma‹s uit blik in een zeef en laat uitlekken. Haal de pizzabodem uit de verpakking en beleg deze met de ma‹skorrels, kaas en honing. Gebruik een theezeefje om de kaneel over het geheel te strooien. Bak de pizza op een bakplaat of rooster in het midden van een voorverwarmde oven op 220øC zon 8 tot 10 minuten.

Serveer met hotsauce en augurk. Koreanen vinden vette, westerse ingrediënten als kaas en boter moeilijk te verteren. Daarom krijg je in Korea altijd een bakje met zure augurken bij je pizza. Dat helpt je lichaam de vetten te verteren.