De etherische olie wintergreen wordt verkregen uit Noord-Amerika, specifiek uit het noordoostelijk gebied en Canada. De wintergreen is een klein, groen kruid dat ongeveer 15 cm hoog is met slanke, kruipende stengels waaruit rechts twijgen groeien met witte bloemen gevolgd door vuurrode bessen. De etherische Wintergreen staat vooral bekend om de helende werking op de spieren en gewrichten. Dit kruid heeft vooral als voordeel dat het verkoelend werkt. Hierdoor kan het goed gebruikt worden wanneer er sprake is van hoge koorts of over-verhitting. Verder opent deze olie de luchtwegen en heelt het infecties. De Wintergreen etherische olie wordt vooral gebruikt op de huid bij het verzorgen van wonden en zweren vanwege de hitte verminderende functie. Kortom, een olie die zowel lichamelijk als mentaal een positieve werking heeft.

Latijnse naam: Gaultheria procumbens Linne

Als opgietmiddel , welke op basis is van 100% zuivere etherische olie, komt deze geur perfect tot zijn recht en vult uw sauna dan ook met het heerlijke aroma van de Wintergreen.

Alle opgietmiddelen van Odeur de Vie zijn van uiterst hoge kwaliteit en op basis van zuivere etherische oli├źn of parfums. De opgietmiddelen kunnen, verdund in water, gebruikt worden in de sauna en in de aromaverdamper, aromadiffuser, olieverdamper, geurverspreider en ook in geursystemen.

Dosering 0,5ml per 100ml water.