Buikspieroefeningen en vetverbranding zorgen voor een platte buik

Inhoudsopgave

Voor veel mensen is het een bekend probleem: je hebt een slappe blubberbuik en weet niet goed hoe je er van af kan komen. Buikspieroefeningen en een goede vetverbranding zijn de oplossing.


De platte buikspieren
Voor het trainen van de platte buikspieren zijn vooral de sit ups, “crunches”, en lift ups zeer geschikt. Het komt er op neer dat je vanuit een liggende positie, met gebogen benen, met het bovenlichaam omhoog komt. Bij de lift ups ligt het bovenlichaam plat op de grond en worden de benen telkens een stukje van de grond getild.

De schuine buikspieren
Deze spieren worden getraind door het uitvoeren van zogenaamde “obliques”. Bijvoorbeeld door vanuit een liggende positie, met gebogen benen en de handen in de nek, afwisselend je linkere elleboog naar je rechterknie en je rechter elleboog naar je linkerknie te bewegen.

Ter voorkoming van rug- en/of nekklachten dien je goed naar je lichaam te luisteren. Begin rustig en voer de oefeningen langzaam op voor een optimaal resultaat.

Vetverbranding
Let er op beide groepen buikspieren te trainen en daarnaast te werken aan een goede vetverbranding. Ga in combinatie met de buikspieroefeningen regelmatig fietsen, zwemmen of lopen. Met uitsluitend buikspieroefeningen zal het blubberbuikje niet verdwijnen.

Hoe en waar?
Je kunt natuurlijk naar de sportschool gaan, een duur fitnessapparaat aanschaffen of gewoon thuis aan je buikspieren werken. Op internet, YouTube en Facebook zijn talloze voorbeelden en instructievideo’s te vinden met goede oefeningen die je thuis kunt uitvoeren.