De fitness markt is een grote markt. Je vindt er tientallen, zo niet honderden verschillende merken. Er is één merk wat mij in het bijzonder in het oog sprong; namelijk Focus Fitness. Dit merk timmert al jaren stevig aan de weg met een breed assortiment verschillende fitnessapparaten. Wat schetste mijn verbazing? Focus Fitness is een fitness merk gevestigd in ons eigen koude kikkerlandje. Hollandse glorie ten top! Diverse webwinkels verkopen het merk inmiddels. En hetgeen wat iedereen opvalt: Focus Fitness heeft echt passie voor haar producten en klanten!

Ik verwachtte relatief hoge prijzen van het merk. Een fitnessapparaat is immers een prijzige aangelegenheid. Focus Fitness heeft het logistieke proces super slim ingericht. Het bedrijf is flexibel en levert direct vanuit de fabriek aan consumenten. Deze kostenbesparing gaat eigenlijk direct door naar de consument. Daarnaast wordt er niet al teveel geld gestoken in marketing.

Focus Fitness heeft een breed scala apparaten. Dus; loopbanden, crosstrainers, hometrainers enzovoort. Daarnaast heeft het merk ook een aantal submerken. Zo is er bijvoorbeeld Evo Cardio. Dit zijn cardio apparaten waarvan de kwaliteit bovengemiddeld is. Dit soort apparaten zijn bijvoorbeeld perfect voor de gemiddelde fysiotherapeut.

De service is tevens top geregeld bij Focus Fitness. Ze gaan net die ‘extra mile’. Zo krijg je 5 jaar garantie op het frame van een fitnessapparaat. De onderdelen hebben een garantieperiode van 2 jaar.

Een loopband die mij specifiek in het oog sprong:

De Jet 2. Een redelijk stille loopband gemaakt voor de beginner. Je kan tot maximaal 13 kilometer per uur gaan met de 3PK sterke motor. Verschillende programma’s maken deze loopband tot het neusje van de zalm!