Als je een eerste fitnessapparaat voor thuis wilt gaan kopen, dan is een voor de hand liggende keus een hometrainer of een crosstrainer. Op fitnessapparaat.nl zijn zowel de crosstrainer als de hometrainer verkrijgbaar maar voor veel mensen is het onduidelijk wat nou precies de verschillen tussen die twee zijn. Hier vind je de voor-, nadelen en verschillen op één plek.

Waar je bij een hometrainer een zittende fietsbeweging maakt, is dat bij een crosstrainer een staande langlaufbeweging, ieder heeft zo zijn voorkeur. Voor aanschaf is het belangrijk om te kijken naar je trainingsdoelen en naar welke manier van bewegen jij prettig vindt. ZO is een hometrainer een aanrader als je dol bent op fietsen, als je niet zo van fietsen houdt, dan is de crosstrainer misschien een betere optie. Bij een crosstrainer maak je een soepele en vloeiende beweging die eigenlijk een combinatie is tussen lopen en fietsen. Een voordeel van de crosstrainer ten opzichte van een hometrainer is dat je niet alleen uithoudingsvermogen traint, maar ook kracht en dus twee vliegen in één klap slaat.

Bij fitnessapparaat.nl is er voor beide apparaten ruime keus en kun je gemakkelijk vinden wel apparaat het beste bij je past.