virtufit loopbandEen loopband is ideaal om in huis te kunnen hardlopen. Ze zijn te vinden in de sportschool, maar het is natuurlijk veel fijner om er een in huis te hebben. Er is een groot aanbod aan loopbanden, waardoor de keuze niet gemakkelijk gemaakt zal worden. Daarbij komt dat het apparaat vaak duur is, en het dus belangrijk is dat je meteen kiest voor een fitnessapparaat wat geschikt is voor jou. De prijzen variƫren erg, maar je kunt rekenen op minstens een paar honderd euro. Toch zal dit het zeker waard zijn.

Waarop letten bij aankoop?
Omdat het een grote investering is, is het belangrijk om te weten waar je op moet letten bij de aanschaf van een fitnessapparaat. Zo is het ten eerste goed om te weten waarvoor je hem aanschaft. Iemand die dagelijks vele kilometers gaat hardlopen, zal moeten kiezen voor een loopband met een krachtige motor. Iemand die gaat trainen voor een marathon, kan kiezen voor een loopband met verschillende programma’s. Zo kan er bijvoorbeeld worden gekozen voor een programma waarbij het lijkt alsof je een berg op loopt.

Als je slechts gaat wandelen op een loopband, hoef je niet onnodig veel geld uit te geven. De motor hoeft niet krachtig te zijn en ook de band hoeft niet zo lang te zijn als bij iemand die echt gaat hardlopen of rennen. Daarbij hoeven er geen programma’s op te staan. De meest goede keuze is om het apparaat te testen in de winkel zodat je zeker weet dat je een goede kiest.