Paleo bliss balls

Inhoudsopgave

Chocolade en kokos bliss ballsIk had dit echt al maanden op de planning staan om te maken, maar het kwam er iedere keer niet van! Ik maakte deze bliss balls met kokosmeel, een variant op vele recepten die ik had gezien op Instagram en Pinterest. Voor dit recept hoef je niet uren in de keuken te staan en ook niet te bakken. Deze bliss balls zijn namelijk zo gemaakt en je zet echt iets feestelijks op tafel.

Wat heb je nodig voor 8-10 balletjes?

  • 40 gram kokosmeel
  • 75 gram medjool dadels (ontpit)
  • 1 eetlepel rauwe cacaopoeder
  • 20 flavdrops kokos*
  • 2 eetlepels kokosrasp
  • 70 ml water

* eventueel te vervangen door vanille extract of bijv. ahornsiroop

Maal de dadels in een keukenmachine fijn met het water en doe er dan het kokosmeel en de flavdrops bij. Laat het even goed draaien. Draai vervolgens kleine balletjes van het mengsel en leg het in de koelkast. Na een half uurtje kun je de balletjes een klein beetje nat maken met je handen, en rol ze dan door de kokosrasp.

Serveertip

Als je niet houdt van kokos, kun je het ook door rauwe stukjes noot, amandelschaafsel, cacao of bijv hennepzaad rollen. Vervang dan ook de flavdrops voor een andere smaak. Je kunt deze paleo bliss balls prima bij de koffie/thee serveren of als tussendoortje eten. Ze zijn in de koelkast ongeveer een week te bewaren.