Zoet keto tussendoortje: Arretjescake

Inhoudsopgave

keto arretjescakeWanneer je een keto dieet doet dan kan je soms de behoefte hebben aan een zoete snack. Zelfs de meest hardcore hartige snackers hebben op een gegeven moment de buik vol van vlees en kaas. En wat ga je dan maken? Keto arretjescake!


Het recept voor keto arretjescake is eenvoudig en kan je maken zonder eieren. De volgende ingrediënten zijn benodigd voor dit snelle tussendoortje:

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram amandelen
  • 50 gram cacao
  • Zoetstof naar smaak toevoegen

Hoe maak je keto arretjescake

Begin met het smelten van de boter door deze au bien marie te smelten. Pannetje op het vuur met ruim water erin, waar je vervolgens een bakje in laat drijven met de 200 gram boter erin. Zodra de boter gesmolten is haal je de boter van het vuur en voeg je de cacao toe. Meng de boter en cacao goed met elkaar zodat er geen individuele stukjes cacao te zien zijn. Voeg de 100 gram amandelen toe en voeg zoetstof toe naar smaak. Af en toe proeven dus! Tip: ik voeg vaak een héél klein beetje zout toe voor net een extra beetje smaak.

Is je boter en cacao mengels op smaak? Giet het dan in een handig vormpje. Ik gebruik zelf altijd een plastic bakje waarvan ik de binnenkant bekleed met vershoudfolie. De vershoudfolie zorgt ervoor dat de arretjescake makkelijk uit de gebruikte vorm gehaald kan worden. Na een paar uur in de koelkast is je arretjescake hard geworden en klaar om te snijden. Enjoy!