Spinningfiets

Inhoudsopgave

Fit en gezond. Dat is het moto van vele mensen deze tijd. Het is dan ook een feit dat een gezonde geest zich enkel huisvest in een gezond lichaam. Fitness is daar een uitermate geschikt product voor. Iedereen fitnest op zijn manier. Het daarom ook vanzelfsprekend dat iedereen zijn favoriete workout toestel zal hebben. Maar de spinningfiets is het enige toestel die zoveel verschillende soorten trainingen aankan. Spinningfietsen zijn hot.

Gewicht verliezen


Wie gewicht wilt verliezen moet vetmassa verbranden. Verbranding vraagt energie en dus massa’s zweetdruppels. De spinningfiets is eigenlijk een ultramoderne hometrainer. En net omdat hij zo modern is, heeft hij meerdere mogelijkheden. Je kan hem gebruiken als een hometrainer en gewoon je dagelijkse afstanden afleggen. Zelfs voor opwarmings- en afkoelingsoefeningen na het lopen zijn spinningfietsen uitermate geschikt. Maar als je echt wilt zweten, dan is dit het perfecte middel om overtollige energie kwijt te raken. Dankzij de cardiometer kan je zelf je hartritme controleren.

Workouts

Vele fitnesszalen gebruiken de spinningfiets voor spinning. Veelal wordt er in groep op muziek gefietst. Je trapt ritmisch met de muziek mee. Het ritme versnelt, jouw trappers ook. Het gevolg is dat je zalig gaat zweten. Deze workout voelt nadien zo geweldig aan, dat het verslavend zal werken. Binnen de kortste keren zal je topfit uitzien. Het gevoel achteraf is, volgens de beoefenaars, te vergelijken met een runners high.

Spinning at home

Maar natuurlijk kan dit ook thuis, want een spinningfiets hoeft niet duur te zijn. Koop vandaag een spinningfiets en blijf zweten.